Toisiksi kieliksi: English

Uralilaisten ja uralistiikkaan liittyvien kielten kesäkurssit

Yleiset tiedot

Kaikki nämä kurssit järjestetään venäjällä, siis monet osallistujat tarvitsevat viisumeja. Kannattaa ottaa yhteyttä kurssin järjestäjille hyvin aikaisin, jos tarvitset kutsukirjeen.

En sisällä kursseja noista uralilaisista kielistä, jotka ovat virallisia kieliä jossakin itsenäisessä valtiossa (suomi, viro, ja unkari), mutta saatan lisätä ne myöhemmin. Ne saavat todennäköisesti oman sivun vaihtoehtojen runsauden vuoksi.

Tämä lista päivitettiin viimeistään 4.6.2020.

Uralilaiset kielet

Ersä ja mokša

Valitettavasti Mordovian valtayliopiston ersän ja mokšan kurssilla ei ole omaa verkkosivua. Vuoden 2019 hakuaika on päättynyt, ja kurssi ei todennäköisesti järjestetä tänä vuonna, mutta yritän ladata vuoden 2021 hakemuksen ja yhteystiedot tälle sivulle, kun ne julkaistaan.

Mari

Marin kielen ja kulttuurin kesäkoulu (englanniksi) – tämä sivu liittyy vuoden 2017 ohjelmaan. Ei ole vielä selvä, milloin mari kesäkoulu seuraavaksi pidetään, mutta voit ottaa yhteyttä yliopistoon (yhteystiedot saatavilla verkkosivulta) jos olet kiinnostunut (kannattaa kirjoittaa englanniksi tai venäjäksi; saat kirjoittaa ensin minulle jos et osaa kumpaakaan noista kielistä).

Udmurtti

Udmurtin kielen kesäkoulu (englanniksi) – muutama uralilaisten kielten opiskelija on osallistunut tähän kurssiin ja oppinut paljon siitä. Itse en ole päässyt, mutta haluaisin jossain vaiheessa. Tänä vuonna kurssi järjestetään sähköisesti, ja luennot pidetään 20:sta 31:een heinäkuuta.

Turkkilaiset kielet

Kesäkurssit turkkilaisista kielistä, jotka ovat hyödillisiä fennougristeille.

Tšuvassi

Tšuvassin kesäleiri (venäjäksi) – tunnen muutamaa ihmistä, joka on osallistunut tähän leiriin ja nauttinut siitä. Pääjärjestäjä on myöskin esperanton puhuja. Vuoden 2020 tiedot lisätään silloin, kun on julkaistu.

Ota yhteyttä osoitteeseen me@<tämän sivun domeeni> jos sinulla on kysyttävää tai uskot, että jostain tältä sivulta löytyy virhe. Pidä mielessä, että minut ei palkata ylläpitämään tämän sivun, siksi isojen päivitysten tekeminen voi kestää.